Állásbörzén járt az AVE Ásványvíz

Állásbörzén járt az AVE Ásványvíz

A kiállítók és hallgatók egyaránt sikeresnek értékelték a Debreceni Egyetemen szerdán rendezett Állásbörzét és Karriernapot, amelyen mintegy 80 cég képviselői adtak hasznos információt a több mint háromezer érdeklődőnek.

Közép- és nagyvállalatok munkatársai, karrier-tanácsadók, nyelvvizsgaközpontok, önkéntes munkát kínáló szervezetek és állami cégek képviselői sorakoztak fel a Debreceni Egyetemen, hogy tájékoztassák az általuk kínált lehetőségekről a látogatókat. Nem csak állásajánlatok és gyakornoki helyek, hanem ösztöndíj-lehetőségek, grafológiai és pályaorientációs tanácsadás, próba-állásinterjúk is várták az érdeklődőket.

– Ez az a nap az egyetem életében, ami összehozza a hallgatókat és a gazdasági élet szereplőit, teljesítve ezzel az intézmény számára fontos, az oktatás és kutatás mellett a harmadik missziót, a sikeres pályaorientációt – fogalmazott köszöntőjében Bartha Elek. Az egyetem oktatási rektorhelyettese kiemelte: a visszatérő kiállítók és az újonnan jelentkező intézmények, szervezetek évről évre emelkedő száma mutatja, hogy van jövője ennek a programnak.

– A Hallgatói Önkormányzat célja, hogy segítse az itt tanulók tudatos karrierépítését, a konkrét elképzelések megvalósítását, támogatást nyújtva abban, hogy az egyetem elvégzése után megtalálják útjukat – mondta megnyitójában Molnár Dániel, a DEHÖK kabinetfőnöke.

Az állásbörzén évek óta részt vesznek az egyetem céges partnerei (Richter, FAG, MOL Petrolkémia Zrt.), de a rendezők kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogy a városba betelepülő új vállalatok (Continental, Krones) bemutatkozása révén frissítsék a kínálatot.

Az álláslehetőségek keresgélése mellett azok a látogatók is hasznos információkat gyűjthettek, akik külföldre szeretnének menni ösztöndíjjal, vagy kipróbálnák az önkéntes munkát.

A tavaszi Állásbörze és Karriernapon a látogatottság – a szervezők tájékoztatása szerint – meghaladta a 3 ezret, bizonyítva ezzel a program létjogosultságát, ami az ország hasonló rendezvényei között a legnagyobb.

VIDEO az eseményről itt!